Oesterbrevet

Tijdens de cursus Oesterbrevet krijgt u in enkele uren inzicht in de basistechnieken van het oesters openen en proeven. U leert de belangrijkste oesterrassen te herkennen en de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

De cursus Oesterbrevet is geschikt voor iedere oesterliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het oesterproeven. Want oesters proeven, lijkt misschien makkelijk, maar er gaat toch enige oefening aan vooraf. Na afloop beheerst u de basistechnieken van het oesterproeven en kunt u oesters beoordelen op kwaliteit en afkomst. Wilt u na deze eerste kennismaking verder, dan raden wij de opleiding tot Oesteroloog aan.

De lestijd bedraagt ongeveer 2 1/2 uur. Kosten bedragen €75,- p.p. inclusief oesterkit en certificaat. Cursus inclusief lunch €125,- p.p. De lunch bestaat uit een keuzemenu van 3 gangen, met 2 glazen wijn of fris en een koffie na.

Tijdens de cursus doorlopen we de verschillende stappen van het oesters proeven. U maakt oesteromschrijvingen met een speciaal proefformulier. Hierbij leert u bekende en minder bekende oestertermen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • oesters uitkiezen
 • kwaliteitsverschillen in oesters
 • Rondleiding
 • handige tips & tricks
 • oesters openen

Maximaal 12 personen

Inschrijven Oesterbrevet

 

  Datum*

  Aantal personen *

  Leeftijd(en) *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Adres *

  Postcode*

  Plaats *

  Telefoonnummer *

  E-mailadres *

  Lunch *
  janee

  Opmerkingen

  Overnachten, ontdek Hotel & Brasserie Katoen
  Inschrijven nieuwsbrief